Mischien wel de grootste Nederlandse stichting voor het werven van fondsen en het ondersteunen van onderzoek naar onze hersenen is de Hersenstichting. Via de website  www.hersenstichting.nl kunt u meer te weten komen over hun geweldige werk en communicatie over onze hersenen. Natuurlijk is het via deze site ook mogelijk om te doneren aan de stichting.

Ik kan u natuurlijk niet vragen te doneren zonder zelf het goede voorbeeld te geven. Vandaar dat er per verkocht boek 5 euro gedoneerd zal worden aan de Hersenstichting.  

Natuurlijk is het dan fijn om te weten dat iemand er dan niet helemaal alleen voor staat. De patiëntenorganisatie www.hersenletsel.nl zet zich op meerdere manieren in voor mensen met NAH. Zo is er op hun website bijvoorbeeld een hoop informatie te vinden over Hersenschade en de mogelijke gevolgen. De laatste jaren is deze organisatie tijdens besprekingen met zorgverleners en de politiek steeds vaker naar voren gekomen als de leidende autoriteit voor belangenbehartiging van mensen met NAH.

Naast deze activiteiten achter de schermen organiseren ze ook regelmatig lotgenoten dagen voor patiënten en hun partners. Hier kunnen mensen hun ervaringen delen en ervaren dat zij niet de enigen zijn die kampen met de gevolgen van NAH. Voor meer informatie over de organisatie kunt u terecht op www.hersenletsel.nl. Tevens kunt u deze organisatie helpen in hun missie door lid te worden, of een eenmalige donatie te geven. Kijk voor informatie over NAH en donatie mogelijkheden op hun website.

Aangezien er over hersenletsel een hoop misverstanden en vooroordelen bestaan is het een goed idee om een website te vermelden die hier bij zou kunnen helpen. Zowel voor mensen die hersenletsel hebben als mensen die iemand kennen met de aandoening is informatie een welkom cadeau. www.hersenletsel-uitleg.nl is een site met laagdrempelige informatie door deskundigen over alles wat met hersenletsel te maken heeft. Deze non-profit organisatie zorgt met behulp van een overzichtelijke site voor een betere informatievoorziening en hopelijk voor meer begrip. Het is jammer genoeg nog steeds zo dat een hoop mensen geen idee hebben wat NAH inhoud terwijl een aanzienlijk deel van de wereldbevolking er mee te maken krijgt.

LInformatie is fijn, en kan al een hoop leed de wereld uit helpen. Echter is dit voor sommige mensen net niet genoeg. Voor hen is het leven met hersenschade al een opdracht op zich, en veel mensen hebben het idee dat zij er alleen voor staan. Voor deze mensen is een luisterend oor al een hele verademing. Breinlijn is een gratis landelijk loket met alle vragen over hersenletsel. Een deskundige in uw regio gaat samen met u op zoek naar passende hulp en zorgverlening.

Breinlijn denkt met je mee en helpt je verder op weg. Voor meer informatie en hulp kunt u terecht op de website www.breinlijn.nl of kunt u bellen naar 085-225 0244.

Wanneer mensen met hersenletsel na een lange periode weer thuis komen wil men vaak niks anders dan verder met haar of zijn leven. Het is dan vaak moeilijk om als nog toe te geven dat je een beetje hulp goed kan gebruiken. Voor deze mensen zou ambulante hulp een uitkomst kunnen bieden. Hierbij kunnen er met een begeleider gedurende de week momenten worden ingepland waarbij geholpen kan worden met het huishouden, contact met instanties, financiën of de lastige emotionele momenten waar zoveel mensen tegen aan lopen. Een van deze begeleidingsorganisatie is toepasselijk genaamd NAH.

Deze organisatie die voornamelijk werkzaam is in Oost-Nederland kan samen met u op zoek naar een begeleider die zo goed mogelijk bij u past om het leven samen net wat meer overzichtelijk te maken. Voor meer informatie over begeleiding en hulp kunt u terecht op de website www.nah.nl